10 najčitanijih tekstova na blogu u 2019. godini!

Nakon što sam prije nekoliko dana odabrao 5 najdražih fotki u protekloj godini zavirio sam u statistike Google Analyticsa te u nastavku donosim najčitanije tekstove na blogu www.bengeri.com u 2019. godini:

1) Evo zašto je Revolut kartica idealna za putovanja
2) Moje preporuke za low budget smještaj u klopu u Londonu
3) 14 faza baš svakog putovanja
4) Kako do povoljnog parkinga u blizini svakog aerodroma?
5) Unajmili smo kamper i otišli u nepoznato! Evo kako je bilo…
6) Zašto mi je propao put u Indiju i kako mi se sve vratilo
7) Resursi za putnike
8) Putovanje u SAD – što prvo, karta ili viza?
9) Same u Rimu? Unajmite Instagram dečka
10) 10 jela koja obavezno morate probati u Firenci

Zašto ova analiza?

Naravno, prije svega ovo je ovdje da nadoknadite ako vam je što s bloga promaklo, ali i zbog mene osobno. Iako definitivno nisam osoba koja analizira sve živo i neživo ovakve stvari volim. Naime, mnogi nisu upoznati s mojom pozadinom u digitalnom marketingu.

Nakon što sam 2013. dao otkaz nisam odmah postao bloger i ‘bezbrižno’ putovao svijetom, već sam radio na online projektima koje sam pokrenuo i koji su mi uopće omogućili da postanem jedan od prvih digitalnih nomada u Hrvatskoj (više o tim fazama od klasičnog posla, projektima do travel bloganja možete poslušati u podcastu Surove strasti u kojem sam gostovao).

Iako sada prvi puta objavljujem, ovakve analize radim često kako bih dobio uvid kako i koliko dobro radim te je li smjer u kojem idem onaj pravi. Uz feedback koji dobivam od pratitelja to su mi iznimno bitne informacije.

Posebno veseli da više tekstova nije objavljeno tijekom 2019. već proteklih godina, a svoje mjesto na ovoj listi mogu najviše zahvaliti tome što dobro kotiraju na Google tražilici za određene ključne riječi.

Newsletter – tj. stranica za upis – je također jedna od najotvaranijih stvari na blogu, no budući da se ne radi o klasičnom tekstu nisam je stavljao na listu. Svakako veseli da godinu završavam s 17.000 zaljubljenika u putovanja koji uz blog, Facebook stranicu i Instagram @idemo putovati prate i newsletter.

Sedmo mjesto na listi stranice ‘Resursi za putnike’, gdje dijelim najbolje alate za pomoć putnicima, samo je poticaj da posvetim još više pažnje ažuriranju iste.

Top destinacije – ono što ste najviše otvarali

Osim analize čitanosti tekstova na blogu izdvojio sam i top destinacije ako ćemo vjerovati broju otvaranja pojedinih objava. Veseli da to nisu samo tisuće i tisuće klikova već da i mnogu zaista putuju na te – ali i ostale, manje popularne – destinacije. Krenimo redom:

1) New York
2) London
3) Barcelona
4) Santorini
5) Maldivi
6) Bali
7) Sicilija
8) Island
9) Berlin
10) Madrid

Čitamo se te putujemo i u 2020. godini! :)

Sviđa ti se sadržaj? Podrži Ivan Bengeri na Patreonu!
Become a patron at Patreon!