Blog posts

Mojih top 5 fotki (one najdraže) u 2019.! I kratak rezime godine…

Mojih top 5 fotki (one najdraže) u 2019.! I kratak rezime godine…

blog

Iako je na privatnom planu godina bila katastrofalna, definitivno najgora do sada, na poslovnom je bila – odlična, nikad bolja.

Bilo je novih putovanja, odličnih klijenata (naravno, uglavnom stranih), divnih poziva za predavanja koja sam održao, a cijelu priču s blogom o putovanjima krajem 2019. dižem stepenicu više te godinu zaokružujem otvaranjem putničke agencije Bengeri.travel.

Vidjet ću još hoću li do Silvestrova raspisati neki opširniji rezime godine, i ne znam želim li uopće to, no odlučio sam svakako malo proći po fotografijama iz galerije i prisjetiti se barem onih ljepših i značajnijih trenutaka u 2019. godini.

1) Majmuničići (Wayanad, Indija)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivan Bengeri (@idemo_putovati)

Stavljam ovu fotku na prvo mjesto jer mi je na kraju ipak najdraža. Kroz dan inače zaigrani i raštrkani na sve strane rijetko su na okupu, ali ujutro , prije nego proviri sunce još su zajedno, grijući se. Ova ekipa dočekala me tog jutra u prašumi indijskog Wayanada kad sam otvorio vrata sobe i krenuo na doručak.

Večer prije ulovio sam i ovu divnu fotku gdje me pomalo zbunjeno promatraju majmunica i njeno mladunče.

2) Bohinjsko jezero (Slovenija)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivan Bengeri (@idemo_putovati)

Ove godine prvi put sam u susjednoj Sloveniji posjetio bledsko i bohinjsko jezero, a ljepota ovog drugog posebno me oborila s nogu. Za to putovanje po prvi puta sam unajmio kamper – odlično iskustvo. Navukao sam se na kampere pa sam na jesen s dečkima iz fotokluba otišao kamperom na vikend u Bratislavu.

Ne bi bilo fer kada se ne bih prisjetio i kraja Hrvatske kojim ove godine po prvi puta nisam bio samo u prolazu. Oduševio me Metković i dolina Neretve. Divni običaji, dragi ljudi te izvrsna klopa!

3) Temza (London)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivan Bengeri (@idemo_putovati)

Po ne znam koji put sam ove godine posjetio London, no prvi puta poslovno. Bilo je puno sastanaka i gust program, ali ipak sam zadnji dan pronašao vremena prošetati obalom Temze. Isprobao sam i jedan novi hostel u Londonu te ga dodao na listu preporuka u blog postu s preporukama za povoljan smještaj i jeftinu, a dobru klopu u Londonu.

Možda ne najluđa, ali definitivno najsuludija odluka ove godine bila je odletjeti do Južne Koreje na 48 sati, i to tek dva dana nakon povratka sa Šri Lanke. Sjećam se da sam 20. rujna slijetao u Seoul bez rezerviranog smještaja i pojma gdje ću te noći spavati. Naravno da je na kraju sve odlično ispalo. Bile su to dvije lude noći i dana u Seulu s minimalno sna te puno korejskog roštilja i pive.

Čini se da mi barem jednom godišnje treba neko takvo daleko, a izuzetno kratko putovanje. U 2018. godini odletio sam tako na vikend u New Orleans.

4) Mirissa (Šri Lanka)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivan Bengeri (@idemo_putovati)

Šri Lanku sam ove godine posjetio po treći put i napokon je obišao onako kako maštam od 2013. i prvog posjeta – napravio sam 1000 kilometara tuk-tukom. Kratak video rezime s te avanture pogledajte ovdje.

U videu je sasvim dovoljno tuk-tuka tako da sam se odlučio za fotku s plaže Mirissa. Definitivno nije ovo bio najbolji i najljepši hotel u kojem sam boravio u 2019., ali jednostavno je to jutro pogled s terase gdje se servira doručak bio rajski, a jedino pitanje i briga – gdje ću kasnije: bazen ili plaža?

Na putovanjima volim mijenjati hotele, hostele i privatni smještaj (Airbnb – učlanite se ako još niste i ubrabite bonus). Kombiniram smještaje – vrstom, kvalitetom i cijenom. Nastavit ću tako i u 2020.

5) Munnar (Indija)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivan Bengeri (@idemo_putovati)

U 2019. godini otvorila su mi se mnoga vrata. Valjda to tako dođe kada godinama marljivo i strpljivo radiš. Da će godina biti dobra dalo se naslutiti već na samom početku kad me jednog jutra dočekao mail TZ savezne države Kerale u kojem je stajalo kako sam odabran da kao jedan od 30 blogera iz cijelog svijeta dva tjedna otkrivam čari tog dijela Indije. Biti jedan od trideset odabranih od preko 7.000 prijavljenih iz cijelog svijeta velika je čast i priznanje.

U 2020. želim si što više ovakvih ponosnih i zadovoljnih osmijeha kao na fotografiji. Naravno, i vama – te od srca hvala što me pratite! ❤️

Ostale fotke i priče (ili samo crtice) s putovanja u 2019., ali i onih ranijih pogledajte u galeriji na Instagramu (@idemo_putovati).

About the author