Blog posts

Moja preporuka za ‘low budget’ smještaj i klopu u Londonu!

Moja preporuka za ‘low budget’ smještaj i klopu u Londonu!

blog, Jeftina putovanja

Ovo je preporuka za ekipu koja žarko želi u London, ali im se baš i ne sviđa ideja da potroše brdo love na tom putovanju! Za one koji će ionako većinu vremena provesti istražujući grad. Pretpostavljam da ste već provjerili, ili možda i kupili, najpovoljnije letove za London iz Hrvatske te je sada na redu planiranje izleta i odabir povoljnog smještaja.

Kad sam nedavno s ekipom bio u Londonu za smještaj smo rezervirali već provjereni hostel na dvije minute hoda od stanice Hammersmith – ništa luksuzno, a povoljno i blizu metroa. Što je najvažnije, već sam nekoliko puta tamo bio i zaista, toplo preporučujem Abercorn House Hostel u Londonu.

U ovom hostelu maksimalan broj kreveta po sobi je četiri te ćete vrlo lako dobiti privatnu sobu u kojoj će isključivo biti vaša ekipa! Još jedan razlog više da, osim cijene, odaberete Abercorn House Hostel!

Jeftina klopa u Londonu?

Iako ćete primijetiti da se cijene u supermarketima ne razlikuju značajnije od onih u Hrvatskoj (čini mi se da je dobar dio stvari tamo i povoljniji!) ne mogu dozvoliti da cijeli izlet budete na sendvičima iz dućana!

Zapamtite lanac pubova Wetherspoons i skinite njihovu aplikaciju prije putovanja u London! Ima ih gotovo na svakih nekoliko stotina metara (van centra nešto rjeđe), a aplikacija će vas točno odvesti do onog najbližeg. Nije na odmet spomenuti da, ako se odlučite za smještaj koji sam preporučio, jedan od pubova je samo pedesetak metara od ulaza u stanicu Hammersmith (The William Moris Pub). Idealna prilika da dan započnete ukusnim full english breakfastom za svega pet funti. Pratite njihove akcije (petak je dan za fish&chips, koji je upola jeftiniji nego u ostalim pubovima), a za kraj – ali mnogima ne i najmanje važno – piva je u odnosu na ‘normalne’ pubove znatno pristupačnija. I ne zaboravite – cuga i hrana naručuju se za šankom ili putem aplikacije (samo unesete narudžbu, broj stola, platite karticom i ukusna klopa uskoro stiže za vaš stol)!

Ako još niste zapratite me na Instagramu – @idemo_putovati te uživajte i u ostatku galerije:

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivan Bengeri (@idemo_putovati)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivan Bengeri (@idemo_putovati)

Još savjeta kako uštedjeti u Londonu

Kad vas već ‘filam’ savjetima evo još nekoliko vezanih uz znamenitosti i javni prijevoz. Na kartama za London Eye možete uštedjeti ako ih kupite online unaprijed, a isto vrijedi i za London Pass, paketu za razgledavanje posebno prilagođenom za posjetitelje koji ostaju svega nekoliko dana. Omogućava turistima da posjete mnoge znamenitosti i pritom uštede novac, vrijeme i stres koji uzrokuje čekanje u redu. Što je točno uključeno pročitajte ovdje. Za javni prijevoz (tube i busevi) više nije potrebno kupovati Oyster card jer se sada plaćati može bilo kojom kontaktom kreditnom ili debitnom karticom. Samo je prislonite na uređaj prilikom ulaska i izlaska iz podzemne ili autobusa.

Nadam se da su vam se svidjele moje fotke s posljednjeg izleta u Londona te friški savjeti. To je bio poseban izlet! Cijena povratne karte za London bila je najjeftinija ikada – 0.02 EUR (iz Beča). Samo jedan od razloga zašto morate pratiti moj newsletter kako vam ne bi promakli ostali savjeti te pravovremene informacije za kupnju bezobrazno jeftinih avio karata:

About the author