Preporuka za smještaj u pustinji Wadi Rum u Jordanu!

Napokon ste se odlučili za putovanje u Jordan ove godine? Posebno nakon što ste saznali da je Jordan odlučio kako od 1. ožujka 2022. turisti više neće biti obvezni raditi PCR test prije ulaska u zemlju niti još jedan PCR test po dolasku! U nastavku evo mojih preporuka za smještau u Wadi Rum, no za početak nekoliko generalnih savjeta za Jordan.

Vrlo povoljno za Jordan iz blizine Hrvatske možete putovati s obližnjih zračnih luka – iz Budimpešte ili iz Beča, leti se kompanijama Ryanair ili Wizzair – do Ammana ili Aqabe (koja je na 1 sat vožnje od Wadi Ruma – informacija koja će biti korisna onima koji se odluče za kraći boravak, npr. od četiri dana te u tom vremenu odluče posjetiti Petru i Wadi Rum).

No, ni aerodrom u Ammanu nije loša opcija, posebno za one željne roadtripa Jordanom. Moja je preporuka da unajmite automobil i lunjate ovom predivnom zemljom gostoljubivih ljudi. Jordan je zaista idealan za roadtrip! Promet i nije tako kaotičan, a ceste su dobre kvalitete (ima jako puno ležećih policajaca pa treba paziti da na koji ne naletite pri većoj brzini).

Ako želite izbjeći gužvu Ammana preporučujem vam grad Madabu u blizini aerodroma kao vašu prvu bazu (vrlo povoljno pronaći ćete smještaj), a zatim kako vas put nanese. Moji prijedlozi nakon Madabe – koja je zapravo vrlo zanimljiv grad bogate povijesti – su Mount Nebo, mjesto Isusova krštenja, Mrtvo more, nezaobilazna Petra i – naravno – Wadi Rum!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivan Bengeri (@idemo_putovati)

Veličanstveno i bezvremeno mjesto, gotovo netaknuto od čovječanstva i njegovih razornih sila. Vrijeme i vjetrovi ovdje su isklesali impozantne stijene među crvenim dinama stvorivši krajolik toliko različit od bilo čega drugog na planeti. Nije slučajno da beduini ovu pustinju zovu Wadi Al-Qamr – Mjesečeva dolina.

Wadi Rum dom je oko 5000 beduina koji žive u tradicionalnim šatorima od kozje dlake, a kako već stoljećima – pa i danas žive – saznajte u ovom blogu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivan Bengeri (@idemo_putovati)

Svakako preporučujem da Wadi Rumu provedete barem jednu noć, smješteni u jednom od beduinskih kampova te nikako ne propustite – svitanje i zalazak sunca. Krenimo s preporukama za smještaj u pustinji Wadi Rum…

Aicha Memories Luxury Camp

Za najbolji doživljaj pustinje Wadi Rum preporučujem smještaj u Aicha Luxury Camp gdje sam i osobno odsjeo. Provesti noć ovdje bilo je čarobno i nezaboravno, a nakon dosta razmišljanja za prvi put odlučio sam se za noćenje u šatoru. Provjerite cijene i rezervirati možete ovdje.

UFO Luxotel

Ovdje mi je nedavno bio prijatelj kojem vjerujem kad su putovanja i smještaj u pitanju. Nešto je povoljnija opcija od prvo spomenutog kampa. Provjerite cijene za vaše datume.

Ovisno o vašem budžetu i mogućnostima uvijek možete odabrati i neke druge cjenovno i ponudom slične kampove ili one povoljnije, no moja je preporuka da se u pustinji Wadi Rum počastite daškom luksuza. Teško da ćete požaliti!

Izlet džipom pustinjom Wadi Rum

Uz svitanje i zalazak sunca odvojite pola dana i za izlet džipom s iskusnim vozačem koji će vam u nekoliko sati pokazati najzanimljivije lokacije crvene pustinje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivan Bengeri (@idemo_putovati)

Vožnju možete dogovoriti i bilo kojem kampu ili na ulazu u Wadi Rum u centru za posjetitelje. Svakako se tamo informirajte o uobičajenim cijenama, koje su na info zidu, kako cijena u kampovima ne bi bila prevelika. Barem ćete znati u kojem smjeru se cjenkati. Naravno, da prolazi! :)

I još jedna korisna informacija za kraj! U Wadi Rum autom možete samo do jednog mjesta gdje se nalazi veliki parking i naselje. Tamo ćete parkirati, a do kampa koji ste rezervirali odvest će vas netko od vozača. Ne brinite, sve dobro funkcionira, ali za svaki slučaj možete biti u kontaktu s kampom koji vas očekuje.

Povežimo se – Instagram i Newsletter

Sviđaju vam se moje priče i savjeti s putovanja? Zapratite @idemo_putovati!

… a kako na mail primali slične informacije, savjete, ali i preporuke za povoljna putovanja upišite se na moj newsletter koji prati preko 18.000 zaljubljenika u putovanja:

Sviđa ti se sadržaj? Podrži Ivan Bengeri na Patreonu!
Become a patron at Patreon!