Kako do povoljnog parkinga u blizini svakog aerodroma (s free transferom)?

Kada točno i kojim prijevozom krenuti prema zračnoj luci pred neko putovanje kojem se izrazito veselite slatka je briga, ali isto tako može i zbuniti.

U današnje vrijeme sve jeftinijih avio karata velike su šanse da ste barem jednom letjeli s nekog aerodroma u krugu od 200-300 kilometara udaljenog od vašeg mjesta prebivališta. Do tamo možete klasičnom autobusnom linijom, organiziranim kombi prijevozom ili osobnim automobilom.

Mana prvog je to što će vas autobus najvjerojatnije ostaviti vrlo daleko od aerodroma, na nekoj stanici u centru grada, te ćete se morati snaći za prijevoz do zračne luke (taxi ili shuttle bus linija). Uz to, redovne autobusne linije često znaju kasniti zbog duljeg čekanja na graničnim prijelazima pa vam se lako može dogoditi da zrakoplovu u koji ste se trebali ukrcati mašete suznih obraza naslonjeni na hladno prozorsko staklo autobusa.

Za razliku od autobusnih linija kombi prijevoznici garantiraju da ćete stići na let, no kako nećete putovati sami, u većini slučajeva vrijeme dolaska u zračnu luku varira od 3 do 7 sati prije termina vašeg leta. Također i cijene s obzirom na mjesto polaska i datume mogu značajno varirati.

Najkomotnija, a ako vas putuje više često i najekonomičnija, opcija je odlazak do zračne luke osobnim automobilom – i podjela troškova. Ako niste te sreće da ste pronašli nekog iz kruga prijatelja ili rodbine s dovoljnom stopom altruizma da vas odveze te pokupi pri povratku pronalazak što jeftinijeg parkinga za automobil vaš je idući korak.

Opće je poznato da službeni parkinzi u zračnim lukama nisu povoljni, no zato tu uskače stranica ParkVia koja nudi alternativne, i znatno jeftinije, opcije parkiranja u blizini aerodroma. I što je najbolje – stranica će vam izbaciti popis svih parkinga u blizini s točnim cijenama za vaš termin!

Ovi privatni parkinzi nalaze se u krugu od desetak minuta vožnje do vašeg odlaznog terminala, a transferi (odlazni i dolazni) su već uračunati u cijenu i funkcioniraju savršeno.

Do sada sam već koristio takve parkinge u Veneciji i Budimpešti, a upravo sam uplatio parking u blizini zračne luke Beč odakle idući tjedan s prijateljima putujem za London. Tjedan dana parkinga sada nas je došlo 53 eura, dok u Veneciji inače za isto vremensko razdoblje plaćam 34 eura, a u Budimpešti ne više od 25 eura.

Kada na ParkVia stranici unesete vremensko razdoblje na koje ostavljate automobil odmah će vam se prikazati konačna cijena s uračunatim transferima svih putnika do terminala (u povratku i dolasku). Riječ je o sigurnim, ograđenim i čuvanim, parkinzima, a za vašu dodatnu sigurnost evo onih koje ja redovito odabirem na spomenutim aerodromima:

  • Budimpešta – Airport Parking Centar / Park&Fly
  • Venecija – MarcoPolo Venice Airport
  • Treviso – ParkingGO
  • Beč – Parken beim Flughafen

Nadam se da će vam ove informacije koristiti za vaša iduća putovanja. Sretan put!

Newsletter

Kako vam ubuduće ovakvi savjeti ne bi promakli upišite se na moj newsletter i pridružite preko 18.000 pretplatnika:

Instagram

Scroll to Top