Kako do povoljnog parkinga u blizini svakog aerodroma (s free transferom)?

Kako do jeftinijeg privatnog parkinga u blizini aerodroma? U nastavku donosim stranicu koja će vam pomoći da pronađete privatni parking u blizini bilo koje zračne luke znatno povoljniji od službenih parkinga.

Ako na put krećete automobilom kako pronaći (po mogućnosti) jeftin parking na aerodromu ili u blizini zračne luke može biti problem – preporučujem da parking rezervirate ne vrijeme, posebno u sezonama, vremenima praznika. Usluga (stranica) ParkVia uz parking u blizini aerodroma osigurava i besplatan (uračunat) prijevoz sa svakog od ponuđenih parkinga (naravno, i doći će po vas po povatku s putovanja).

U današnje vrijeme sve jeftinijih aviokarata velike su šanse da ste barem jednom letjeli s nekog aerodroma u krugu od 200-300 kilometara udaljenog od vašeg mjesta prebivališta. Do tamo možete klasičnom autobusnom linijom, organiziranim kombi prijevozom ili osobnim automobilom.

Mana prvog je to što će vas autobus najvjerojatnije ostaviti vrlo daleko od aerodroma, na nekoj stanici u centru grada, te ćete se morati snaći za prijevoz do zračne luke (taxi ili shuttle bus linija). Uz to, redovne autobusne linije često znaju kasniti zbog duljeg čekanja na graničnim prijelazima pa vam se lako može dogoditi da zrakoplovu u koji ste se trebali ukrcati mašete suznih obraza naslonjeni na hladno prozorsko staklo autobusa.

Za razliku od autobusnih linija kombi prijevoznici garantiraju da ćete stići na let, no kako nećete putovati sami, u većini slučajeva vrijeme dolaska u zračnu luku varira od 3 do 7 sati prije termina vašeg leta. Također i cijene s obzirom na mjesto polaska i datume mogu značajno varirati.

Najkomotnija, a ako vas putuje više često i najekonomičnija, opcija je odlazak do zračne luke osobnim automobilom – i podjela troškova. Ako niste te sreće da ste pronašli nekog iz kruga prijatelja ili rodbine s dovoljnom stopom altruizma da vas odveze te pokupi pri povratku pronalazak što jeftinijeg parkinga u blizini aerodroma vaš je idući korak.

Opće je poznato da službeni parkinzi u zračnim lukama nisu povoljni, no zato tu uskače stranica ParkVia koja nudi alternativne, i znatno povoljnije, opcije parkiranja u blizini gotovo svih zračnih luka. I što je najbolje – stranica će vam izbaciti popis svih parkinga u blizini aerodroma s točnim cijenama za vaš termin!

Ovi privatni parkinzi nalaze se u krugu od desetak minuta vožnje do odlaznog terminala zračne luke, a transferi (odlazni i dolazni) su već uračunati u cijenu i funkcioniraju savršeno!

Do sada sam već koristio takve parkinge u Veneciji i Budimpešti, a upravo sam uplatio parking u blizini zračne luke Beč odakle idući tjedan s prijateljima putujem za London. Tjedan dana parkinga sada nas je došlo 53 eura, dok u Veneciji inače za isto vremensko razdoblje plaćam 34 eura, a u Budimpešti ne više od 25 eura.

Kada na ParkVia stranici ParkVia stranici unesete vremensko razdoblje na koje ostavljate automobil odmah će vam se prikazati konačna cijena s uračunatim transferima svih putnika do terminala (u povratku i dolasku). Riječ je o sigurnim, ograđenim i čuvanim, parkinzima s video nadzorom, a za vašu dodatnu sigurnost evo onih koje ja redovito odabirem na spomenutim aerodromima:

 • Privatni parking u blizini aerodroma Budimpešta:
  • P.K. Parking / Park&Fly/ Airport Parking Centar
 • Privatni parking u blizini aerodroma Ljubljana:
  • Parking Aeropark d.o.o.
 • Privatni parking u blizini zračne luke u Veneciji:
  • MarcoPolo Venice Airport
 • Privatni parking u blizini aerodroma u Treviso – ParkingGO
  • Privatni parking u blizini aerodroma u Beču:Parken beim Flughafen
 • Privatni parking u blizini aerodroma u Beogradu
 • Privatni parking u blizini aerodroma u Sarajevu

Naravno, vi možete koristiti bilo koji od ponuđenih parkinga u blizini zračnih luka. Nadam se da će vam ove informacije koristiti za vaše iduće putovanje. Sretan put!

Newsletter

Kako vam ubuduće ovakvi savjeti ne bi promakli upišite se na moj newsletter i pridružite preko 18.000 pretplatnika:

Sviđa ti se sadržaj? Podrži Ivan Bengeri na Patreonu!
Become a patron at Patreon!