#01 Ivan Vuković – Volontirati u Africi – javljanje iz Malog doma!

Volontirati u Africi želja je mnogih pa sam upravo is tog razloga u prvoj epizodi podcasta ugostio sam svog dragog prijatelja Ivana Vukovića – Vuku iz Dubrovnika. Sasvim slučajno upoznali smo se na jednoj filipinskoj plaži početkom 2016. godine. Iako je do sada posjetio impresivne 123 zemlje, Ivan ne ganja brojke, mnoge je zemlje posjetio više puta, no volontirati u Afriku vraća se svako malo – a kako sam kaže – svaki put tamo ostavi pola srca.

Volontirati u Africi, život u Malom domu

Ivan se trenutno nalazi u sirotištu Mali dom u Keniji u kojem je prvi put volontirao 2013. godine. Sada, početkom 2021., tamo je po peti put. Mnogo se toga promijenilo od prvog dolaska te sam nazvao Ivana kako bismo pričali upravo o Malom domu, djeci kojoj pomaže, što ih veseli, što im nedostaje, kako im pomoći, kako uopće volontirati u Africi (Keniju), afričkoj realnosti, konkretnim opasnostima, trenutnoj situaciji u Africi, ali i o tome kako se putuje u vrijeme epidemije korona virusa.

Nisam slučajno upravo Ivana odabrao za premijernu epizodu ‘Bengeri podcasta’, vjerujem da će i za mnoge od vas njegova priča biti inspirativna.

Na temu volontiranja u Africi snimio sam podcast sa Sarom, ona je volontirala u Tanzaniji. S Ivanom Vukovićem snimio sam i epizodu podcasta nakon što smo zajedno proputovali Oman (roadtrip).

Gdje slušati podcast?

Osim ovdje, na blogu, Bengeri podcast dostupan je i na svim uobičajenim platformama za slušanje podcasta i audio sadržaja:

Ostavite recenziju

Apple Podcasts recenzije jedan su od najvažnijih čimbenika koji podcastu pomaže da dođe do novih slušatelja. Ako ste uživali u epizodi na temu kako volontirati u Africi – javljanje iz Malog doma u Keniji, odvojite sekundu i ostavite recenziju na Apple Podcasts:

Podrži Bengeri podcast

Ovaj podcast i ostale projekte možete podržati na Patreon platformi!

Podupiranjem mojih projekata na ovaj način direktno pridonosite kvaliteti sadržaja u podcastu, na blogu i društvenim mrežama.

Volontirati u Africi - postani Patreon

Ivan Bengeri intenzivno putuje od 2013. godine, piše o tome na blogu www.bengeri.com te društvenim mrežama, gdje i redovito objavljuje povoljne prilike za putovanja. Sada svoju strast za putovanjima, istraživanjem i razumijevanjem svijeta donosi i na podcast platformu. Od intervjua sa zanimljivim putnicima do konkretnih savjeta i priča o putovanjima, kulturama, ljudima i stvarima koje pronalazimo širom svijeta koje život čine ispunjenijim.

Sviđa ti se sadržaj? Podrži Ivan Bengeri na Patreonu!
Become a patron at Patreon!