Na Uskrsni ponedjeljak prikazuje se film “Put” (Camino de Santiago) na HTV1!

Igrani film ‘Put’ prikazuje se na HTV1 u 22:22 u ponedjeljak (Uskrsni ponedjeljak) – 1. travnja 2024.!

Upozoravam vas – u mnogima će se nakon odgledanog filma probuditi neopisiva želja da jednom i sami krenu na Put svetog Jakova – hodočašće Camino de Santiago!


Za sve koje zanima više o sve popularnijem hodočašću, koje sam i sam propješačio 2018. i 2022. godine, odučio sam svoje online predavanje o hodočašću Camino de Santiago (Put sv. Jakova) za vrijeme pandemije koronavirusa i panel s drugim hodočasnicima postaviti na YouTube kanal kako bi ostali trajno dostupni svim budućim peregrinama i peregrinosima. Oni koje zanima kako je izgledao dan za danom (krajolici, priče, ljudi…) za vrijeme mog Camina 2018. bacite pogled ovdje.

Predavanje ‘Camino de Santiago’:

Panel ‘Put svetog Jakova’:

Buen Camino! ❤️


Put (‘The Way’), američko-španjolski film (2011.)

U filmu ‘Put’ (‘The Way’) Martin Sheen glumi Toma, američkog liječnika koji dolazi u St. Jean Pied de Port u Francuskoj po posmrtne ostatke svog sina (Emilio Estevez) poginulog u Pirinejima u oluji na putu sv. Jakova (Camino de Santiago). Umjesto da se vrati kući, Tom odlučuje krenuti na povijesno hodočašće kako bi ispunio sinovljevu želju da dovrši putovanje.

No Tom ne zna kakav će dubok učinak ovo putovanje ostaviti na njega i njegov život pod „staklenim zvonom“ u Kaliforniji. Neiskusni planinar Tom ubrzo shvati da nije sam na ovom putu. Upoznaje hodočasnike iz svih krajeva svijeta, od kojih svaki ima svoje probleme i traži viši smisao svog života.


Newsletter

Kako vam ovakvi savjeti i priče s mojih putovanja ne bi promakle upišite se na moj newsletter i pridružite preko 18.000 pretplatnika.

Instagram

 

Sviđa ti se sadržaj? Podrži Ivan Bengeri na Patreonu!
Become a patron at Patreon!