Evo gdje ja rezerviram smještaj za baš sva putovanja!

Malo sam razmišljao, provjerio izvode i zaključio da sam smještaj za baš sva putovanja u posljednje tri godine rezervirao na samo dvije stranice. Već godinama poznate internet adrese Booking i Airbnb moj su izbor za svako putovanje, a siguran sam da i mnogima od vas.

Booking

Pruža mnoge opcije smještaja (hoteli i hosteli) širom svijeta po atraktivnim cijenama. Vrlo jednostavno sučelje i mogućnost otkazivanja rezervacija samo 24 sata prije termina čine Booking.com izuzetno popularnim.

Uglavnom ga koristim za rezervaciju hotela i hostela, a česta mi je praksa da na putovanju radim rezervaciju za istu večer. Sve funkcionira savršeno i nikad nisam imao ni najmanji problem.

Airbnb

Vrlo popularna platforma koja vas povezuje s privatnim iznajmljivačima stanova i apartmana. Ako se registrirate preko ovog linka ostvarit ćete popust od 30 eura prilikom prve rezervacije smještaja! Naravno, imate li sobu, stan, apartman ili kuću možete se prijaviti kao iznajmljivač te tako popuniti kućni budžet.

Dok s Bookingom posljednjih godina nisam imao baš nikakvih neugodnosti s Airbnb-om sam imao jedno neugodno iskustvo zbog bezobrazne vlasnice apartmana na Mljetu koja mi je lani pred odlazak na ljetovanje porukom javila da nas ne može primiti te tvrdila da ja moram otkazati smještaj. Njena komunikacija nije nikako bila na razini dostojnoj bilo koje djelatnosti u turizmu, no jedan poziv službi za korisnike sve je brzo razriješio.

Plaćanje i rokovi otkazivanja

Što se plaćanja tiče na Airbnb naplata se vrši odmah te vam se novac istog trena skida s kartice koju ste povezali s računom (ja koristim svoju Mastercard karticu).

Kod Booking-a postoje dvije opcije – plaćanje punog iznosa smještaja odmah pri rezervaciji ili plaćanje u objektu (moguće u gotovini ili karticom na recepciji hotela). Opcije ovise o politici hotela, a ponekad za isti smještaj postoje obje opcije. U tom slučaju, uvijek ćete cijena iste smještajne jedinice biti nešto jeftinija ako odaberete plaćanje odmah bez mogućnosti otkazivanja. Također, imajte na umu da pri plaćanju u hotelu plaćate u lokalnoj valuti, a često tečaj neće biti baš u vašu korist.

Što se tiče mogućnosti otkazivanja i kod Booking i Airbnb-a postoji više mogućnosti o kojima trebate voditi brigu. O rokovima otkazivanja i potpunog povrata novca obje platforme informirat će vas prije rezervacije ili plaćanja te ih samo trebate pročitati.

Sretan put i neka uz pomoć ovih savjeta vaše iduće putovanje bude još jedno nezaboravno iskustvo. ;)

Scroll to Top