Kako najjednostavnije do vize za Vijetnam?

Za ulazak u Vijetnam hrvatskim državljanima potrebna je viza koju podižete pri dolasku u zračnoj luci (Ho Chi Minh City, Hanoi, Nha Trang i Da Nang), no OBAVEZNO ranije trebate ishoditi POZIVNO PISMO te ga uz popunjeni obrazac i jednu fotografiju priložiti nakon slijetanja na šalteru ‘Visa on arival’!

Obrazac podižete na šalteru, no kako bi ubrzali cijeli proces dobivanja vize, i što ranije predali svu potrebnu dokumentaciju, možete ga preuzeti ovdje. Nije loše imati ga spremnog jer šalter je obično samo jedan, a čekanje za izdavanje vize lako se može odužiti na sat i više vremena.

Pozivno pismo izdaju ovlaštene agencije koje na temelju podataka iz vaše putovnice traže od Ministarstva imigracije dokument u kojem stoji da vam se dozvoljava ulazak u Vijetnam.

Cijeli proces u redovnom postupku traje maksimalno 48 sati te u tom roku na vaš mail stiže pozivno pismo.

 Do sada sam svaki put koristio agenciju www.vietnamvisacorp.com i sve je funkcioniralo savršeno.

Cijena izdavanja pozivnog pisma kod njih iznosi 19 dolara, ako vas je više dobit ćete i popust.

 Znam da ima i jeftinije, ali do sada za svaki ulazak u tu predivnu zemlju koristio sam ovu stranicu i nikada nije bilo ni najmanjeg problema pri plaćanju Mastercard karticom online.

Pouzdani su, a surfajući po internetu i forumima vidio sam da ima više lažnih stranica kojima na kojima ćete uplatiti novac, ali vaše pozivno pismo nikada neće stići na mail.

Nakon što ste predali pozivno pismo, ispunjeni obrazac i fotografiju pričekat ćete neko vrijeme (ovisno o gužvi) te će vas kad se vaš zahtjev obradi prozvati kako bi podigli svoju putovnicu s vijetnamskom vizom. Pri preuzimanju službeniku ćete platiti 25 dolara, koliko košta ‘single entry’ viza za Vijetnam.

Zaboravili ste fotografiju ili je izgubili? Ne brinite, poslikat će vas tamo uza zid za 5 dolara! Uživajte u Vijetnamu!

Scroll to Top