fbpx
Image Alt

Blog

Uskrsni vikend u duhu Camina – Film ‘Put’ i online panel na temu Puta sv. Jakova!

Nakon što sam prošle nedjelje održao prvo online putopisno predavanje na temu hodočašća Camino de Santiago – pokušavši pritom što bolje prenijeti moja iskustva te dati korisne savjete svima koji razmišljaju o sličnom pothvatu – odlučio sam ovu subotu održati i panel s više sudionika na temu Puta svetog Jakova. Veseli me izuzetan interes za predavanje, koje je uživo pratilo preko 1000 sudionika. Snimka predavanja bit će dostupna na mom YouTube kanalu.

Svi zainteresirani za panel pripremite pitanja za subotu u 18 sati kada krećemo uživo (Facebook live) na stranici Idemo putovati, piti i jesti. Prijaviti se i saznati detalje eventa možete ovdje, a ja sam siguran da neće biti pitanja na koja nećemo odgovoriti. Skupio sam zanimljivu ekipu koja je prošla sve glavne rute hodočašća – Frances, Portugues, Primitivo i Norte – neki i više puta!

Šlag na tortu za kraj ovog, najneobičnijeg do sada, uskrsnog vikenda je i film ‘Put’ koji će se prikazivati na HTV2 u 21:00 ovog ponedjeljka, 13.4.2020.. Upozoravam vas – u mnogima će se nakon odgledanog filma probuditi neopisiva želja da jednom i sami krenu tim putem!

Martin Sheen glumi Toma, američkog liječnika koji dolazi u St. Jean Pied de Port u Francuskoj po posmrtne ostatke svog sina (Emilio Estevez) poginulog u Pirinejima u oluji na putu sv. Jakova. Umjesto da se vrati kući, Tom odlučuje krenuti na povijesno hodočašće kako bi ispunio sinovljevu želju da dovrši putovanje.

No Tom ne zna kakav će dubok učinak ovo putovanje ostaviti na njega i njegov život pod „staklenim zvonom“ u Kaliforniji. Neiskusni planinar Tom ubrzo shvati da nije sam na ovom putu. Upoznaje hodočasnike iz svih krajeva svijeta, od kojih svaki ima svoje probleme i traži viši smisao svog života.

Sretan Uskrs! ❤️