#05 Slaven Škrobot – Svjetski putnik u kolicima za kojeg ne postoje granice!

Listen on Apple Podcasts

U ovoj, do sada najdužoj, epizodi ugostio sam Slavena Škrobota. Vjerujem da mnogima ovo nije prvi susret sa Slavenom, no pričali smo o mnogim stvarima koje vjerojatno niste znali, ili o njima uopće niste ni razmišljali iz njegove perspektive.

Slaven ima 35 godina, a kada je bio 23-godišnjak jedan skok u vodu promijenio mu je život. Glavom je udario u prijatelja te ostao paraliziran, no unatoč tetraplegiji putuje svijetom i radi čudesne stvari.

Ovog ljeta odlučio je svojim prilagođenim biciklom odvoziti od Savudrije do Prevlake, put od 1000 kilometara. Pokrenuo je crowdfunding kampanju “Slavenovih 1000 km u kolicima za osmijehe na licima” i treba našu pomoć kako bi to ostvario – uključi se!

Akcija ima humanitaran karakter i tijekom 40-dnevnog puta planira skupiti sredstva da još nekima u sličnoj situaciji poput njegove omogući posebno prilagođeni bicikl te im pruži sreću i priliku za aktivnijim i kvalitetnijim životom, baš kao što je njegov unazad godinu dana otkada je i sam vlasnik takvog bicikla.

Pričali smo o novom projektu, ali i Slavenovoj svakodnevici, blogu, tome kako uopće piše, što su mu najveće prepreke, putovanjima, Australiji, Maroku, Tanzaniji, usponu na svetu Pidurangalu na Šri Lanki, Monastery u drevnom gradu Petra u Jordanu… o tome kako se pakira, ostalim pripremama za put, na što posebno mora paziti -ali i u koju je zemlju upravo otputovao na mjesec dana!

Linkovi na društvene mreže:
Gdje slušati podcast?

Osim ovdje, na blogu, Bengeri podcast dostupan je i na svim uobičajenim platformama za slušanje podcasta i audio sadržaja:

Ostavite recenziju

Apple Podcasts recenzije jedan su od najvažnijih čimbenika koji podcastu pomaže da dođe do novih slušatelja. Ako ste uživali u epizodi, odvojite sekundu i ostavite recenziju na Apple Podcasts:

Sviđa ti se sadržaj? Podrži Ivan Bengeri na Patreonu!
Become a patron at Patreon!