vrijeme na maldivima klima, kada putovati na maldive

Kada je najbolje vrijeme za posjetiti Maldive?

Najbolje vrijeme u godini za putovanje na Maldive? Svi znamo da problem neće biti hladnoća, klima na Maldivima je topla i tropska, s prosječnim najvišim temperaturama od 29°C do 31°C tijekom cijele godine, dok prosječne najniže temperature rijetko padaju ispod 24°C.

Mnogi će zbog toga reći kako nema lošeg vremena za posjet Maldivima, jer malo mjesta nudi tako savršen protuotrov za zimu u Hrvatskoj. Maldivi su zaista izvrsni za bijeg u zimskim mjesecima; više od osam sati sunca dnevno, ocean koji vrvi životinjskim svijetom, a tamo se nalaze i neki od najboljih resorta i hotela na svijetu.

Za mnoge je najbolje vrijeme za putovanje na Maldive od prosinca do travnja, jer je to sušna sezona, s malo kiše i niskom vlagom što rezultira jarko plavim nebom, dana bez oblaka i mirnih, toplih večeri. Ovo razdoblje je idealno za boravak na nekom od mnogobrojnih otoka / resorta na Maldivima.

Kišna sezona počinje u svibnju i završava u listopadu, sa znatno više kiše i povremeno jakim vjetrovima. Za ronioce na dah te one s bocom vidljivost pod morem je posebno dobra i tijekom sušne sezone, kao rezultat struja koje teku sa sjeveroistoka (istočni atoli uživaju najbolju vidljivost, a kitopsine i mante najčešće se vide između kolovoza i studenog). Temperature su, naravno, još uvijek visoke od svibnja do prosinca. Usprkos vjerojatnim padalinama, čak i tijekom ovog razdoblja obično postoje duga razdoblja jarkog sunca. Atraktivne cijene i ponude znače da je ovo još uvijek sasvim uobičajeno vrijeme za posjet Maldivima.

> Najpovoljnije aviokarte za Maldive

Vodič Maldivi – vrijeme po mjesecima

Posjet Maldivima u siječnju

Uz obilje sunca i topline, ovo je odlično vrijeme za odmor na plaži. Također izvrsna vidljivost pod morem što je idealno za ronjenje i snorklanje. Ovo je vrlo popularno vrijeme za putovanje i savjetuje se rezervacija unaprijed.

Putovanje na Maldive u veljači – ožujku

Ovo su najsušniji mjeseci, s visokim temperaturama, niskom vlagom i dobrom vidljivošću za ronjenje. Također jedno od najpopularnijih razdoblja za putovanje na Maldive.

Putovanje na Maldive u travnju

Još jedan dobar mjesec za putovanje na Maldive, s puno sunca i dobrom vidljivošću pod morem. Postoji nešto povećana šansa za kišu, osobito prema kraju mjeseca.

Vrijeme na Maldivima od svibnja do rujna

Ovi su mjeseci još uvijek topli s dugim sunčanim razdobljima, no vjerojatnija je kiša i postoji opasnost od nevremena. Osim toga, prisutnost planktona znači da je vidljivost pri ronjenju malo smanjena. Međutim, niže cijene i atraktivne ponude čine ga izvrsnim vremenom za putovanje na Maldive, a posebice je kolovoz još uvijek popularan mjesec za putovanja.

Događaji i festivali

Dan neovisnosti (26. srpnja): Neovisnost Maldiva svake se godine slavi u velikom stilu, uz razne svečanosti, uključujući parade i predstave.

Klima na Maldivima u listopadu i studenom

Kao i prethodnih mjeseci, tople temperature i duga sunčana razdoblja s povećanom vjerojatnošću kiše i oluja. Listopad i studeni odlično su vrijeme za druženje s kitopsinama i mantama, koje se dolaze hraniti planktonom. Postoji mnogo ponuda aviokarata i smještaja za Maldive koje možete iskoristiti u ovo doba godine.

Kakvi su Maldivi u prosincu?

Prosinac je topao s dugim sunčanim razdobljima, ali je također postojana vjerojatnost kiše i nevremena. Hoteli obično nastavljaju s izvrsnim ponudama sve do božićnih i novogodišnjih termina kada cijene rastu.Početak mjeseca prilika je za još nešto jeftinije putovanje na Maldive.Newsletter

Kako vam ovakvi savjeti i priče s mojih putovanja ne bi promakle upišite se na moj newsletter i pridružite preko 18.000 pretplatnika.

Sviđa ti se sadržaj? Podrži Ivan Bengeri na Patreonu!
Become a patron at Patreon!