JORDAN: Božićni i novogodišnji termin! Od 80 eura povratne!

Pratimo li se na Instagramu? Na @idemo_putovati pronaći ćete više praktičnih informacija o tome kako organizirati putovanje Jordanom (fotke pri dnu ove objave). A kako samo ne bi maštali o Jordanu u nastavku donosim dvije odlične prilike za posjetiti Jordan s polaskom iz Budimpešte – božićni termin i novogodišnji termin!

Prilike su ovo za posjetiti drevni grad uklesan u stijenama – Petru – i Mrtvo more ili Wadi Rum, ali i ostale divne lokalitete poput Crvenog (Aqaba) i Mrtvog mora u Jordanu. Moja je preporuka da iznajmite automobil i lunjate ovom predivnom zemljom gostoljubivih ljudi. Jordan je idealan za roadtrip! Promet i nije tako kaotičan, a ceste su dobre kvalitete (ima jako puno ležećih policajaca pa treba paziti da na koji ne naletite pri većoj brzini).

Najbolju ponudu za iznajmljivanje automobila potražite ovdje. Petra je udaljena četiri sata vožnje od glavnog jordanskog grada Ammana i pustinje Wadi Rum. Jeftin smještaj u Wadi Musa (Petra) možete rezervirati preko specijalne Booking ponude ovdje, a za najbolji doživljaj pustinje Wadi Rum svakako preporučujem smještaj u AIcha Luxury Camp (osobno provjereno!). Uživajte u Jordanu. Evo odličnih termina iz Budimpešte (najpovoljniji parking u blizini aerodroma s free transferima pronađite ovdje):

NAPOMENA: Letovi s dvije cijene su oni WizzAir kompanije – prva cijena vrijedi za članove WizzCluba (30 eura godišnja članarina), a druga je regularna. Ostali letovi su kompanijom Ryanair. 

Želite putovati u drugim terminima? Nema problema, provjerite ostale termine.

Boravite li u zemlji duže od tri dana izbjegnite plaćanje vize kupnjom Jordan Pass-a (cijene), koji uz uključen ulazak u Petru omogućuje ulaz u četrdesetak turističkih atrakcija u zemlji. Svakako preporučujem!

Newsletter

Kako vam ovakve prilike ne bi promakle upišite se u moj newsletter i pridružite preko 18.000 pretplatnika

Smještaj

Moja je preporuka da za početak nakon sljetanja krenete u Madabu, vrlo zanimljiv grad bogate povijesti u blizini aerodroma (znatno manji, a zato i manje kaotičan od Ammana). Tamo možete i rezervirati prvo noćenje u Jordanu: Booking.com

Instagram

U nastavku evo još nekoliko fotki i savjeta za putovanje u Jordan s mog Instagram profila:

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ivan Bengeri (@idemo_putovati)

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ivan Bengeri (@idemo_putovati)

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ivan Bengeri (@idemo_putovati)

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ivan Bengeri (@idemo_putovati)

Sviđa ti se sadržaj? Podrži Ivan Bengeri na Patreonu!
Become a patron at Patreon!