fbpx
Image Alt

Blog

Bing raste, Google lagano pada

Naravno da je Google i dalje najpopularniji pretraživač, ali prema najnovijim rezultatima istraživanja tržišta iz Experian Hitwise njegov udio u SAD-u polagano opada dok udio Microsoft Binga lagano raste.

U prvom mjesecu 2011. 68% svih pretraga u SAD-u odnosilo se na Google, što je pad od 2% u odnosu na posljednji mjesec 2010. godine. Istovremeno, broj pretraga u Bingu porastao je za 6%, odnosno n 27,4 % cjelokupnog pretraživanja na Internetu.

Ističe se da su Bing i Yahoo u siječnju 2011. godine bilo bolji od Google-a i po uspješnosti izvršenih pretraga, tj. po broju rezultata koji su rezultirali posjetom traženoj stranici. Tako je relevantnost rezultata pretraga kod Bing-a i Yahoo-a iznosila čak 81%, dok je Googlea na „svega” 65% uspješnosti pretraga.

Vjerojatno je ovo i jedan od razloga promjenama u Google algoritmu krajem veljače. Te izmjene upravo imaju za cilj povisiti razinu relevantnosti rezultata izbacivanjem farmi linkova i tzv. spam stranica koje na Google-u dobro kotiraju, međutim korisniku ne nude tražene informacije.

Post a Comment