Za Keniju od 2024. više neće biti potrebna viza!

Dobre vijesti stižu iz Nairobija! Na pitanje – treba li za putovanje u Keniju viza – odgovor će od 2024. godine biti – ne treba! No, pričekajmo finalnu potvrdu, ipak je riječ o afričkoj zemlji.

Kenija ukida vize za sve strane državljane. Objavio je to predsjednik William Ruto u utorak na nacionalnoj proslavi 60. Dana nezavisnosti u Nairobiju.

Ovo i nije bilo iznenađenje jer je predsjednik nagovijestio taj potez tijekom Afričkog klimatskog samita održanog u Nairobiju 4. rujna 2023., no tada je bilo riječi samo o zemljama Afrike.

Kako je najavljeno, nova odluka primjenjivat će se od početka siječnja 2024., ali putnici će ipak trebati ishoditi elektroničku autorizaciju putovanja. Svakako olakšanje za putovanje u Keniju jer trošak sigurno neće biti dosadašnjih pedesetak dolara, koliko se plaćala viza za Keniju.

Prilikom govora na proslavi Ruto je opisujući Keniju kao dom čovječanstva, Ruto je rekao; Kenija je dom čovječanstva, znanstvena je to činjenica koja nas ispunjava ponosom i naglašava naše bogato nasljeđe”.

“S velikim zadovoljstvom, kao predsjednik ove izvanredne zemlje, mogu objaviti povijesnu objavu odluke Vlade Kenije. Početkom siječnja 2024. Kenija će biti zemlja bez viza”.

Naglasio je da nije pošteno tražiti vizu od bilo koga tko dolazi kući.

putovanje u Keniju viza
Nairobi, glavni grad Kenije

Više neće biti potrebno da bilo koja osoba iz bilo kojeg kutka svijeta nosi teret podnošenja zahtjeva za vizu za dolazak u Keniju. Kenija ima jednostavnu poruku čovječanstvu: Dobro došli kući! Zbog toga je Vlada ukinula vize za sve naše posjetitelje”.

“Ovo nije slučajno. O znanstvenom povijesnom prikazu ranog čovječanstva govore razna arheološka nalazišta u našoj zemlji. Ukratko, mi smo prvi dom čitavog čovječanstva i radosno prihvaćamo zadatak naših predaka da čovječanstvu poželimo dobrodošlicu kući, rekao je na kraju.

Izvor: www.kbc.co.ke

Newsletter

Upišite se u moj newsletter i pridružite preko 18.000 pretplatnika

Sviđa ti se sadržaj? Podrži Ivan Bengeri na Patreonu!
Become a patron at Patreon!