SAD 8. studenog otvara granice za cijepljene međunarodne putnike!

Nakon što su SAD u ožujku prošle godine zatvorile svoje granice za mnoge zemlje, uključujući Veliku Britaniju i schengensko područje Europe, sve se više se špekulira kada će se ponovno otvoriti za međunarodne putnike. Trumpovu zabranu putovanja predsjednik Biden odlučio je produžiti sve dok se više Amerikanaca potpuno ne cijepi. No, u rujnu je napokon američka administracija najavila da će se ponovno otvoriti “početkom studenog”, za potpuno cijepljene strane državljane.

Jučer je objavljeno da je 8. studenog 2021. potvrđen kao datum početka međunarodnih dolazaka iz zabranjenih zemalja i kopnene granice s Meksikom i Kanadom. Podsjetimo kako hrvatskim državljanima najkasnije do 1. prosinca 2021. godine za ulazak u Sjedinjene Američke Države neće biti potrebna viza. Već sada ovdje možete pretraživati najpovoljnije letove za SAD iz Hrvatske.

Zračni putnici će morati pokazati dokaz o cijepljenju po dolasku u SAD, ali će i dalje morati pokazati negativan test na COVID-19 prije polaska koji je napravljen u roku od tri dana prije ukrcaja na let. Detalje još uvijek utvrđuje američki Centar za kontrolu bolesti (CDC). To uključuje vrstu dokumentacije koja će biti prihvaćena za dokazivanje statusa cijepljenih putnika i hoće li se putnici s mješovitim dozama cjepiva protiv COVID-19 smatrati potpuno cijepljenima.

Ipak, CDC je već obavijestio zračne prijevoznike da će sva cjepiva odobrena u SAD -u, kao i cjepiva koja su odobrena za hitnu uporabu od strane Svjetske zdravstvene organizacije – biti prihvaćena!

Podsjetimo, trenutna pravila zabranjuju ulazak većini državljana koji nisu iz SAD-a te su boravili u Velikoj Britaniji, Kini, Indiji, Južnoj Africi, Iranu, Brazilu ili brojnim europskim zemljama (Schengen) u posljednjih 14 dana.

Za ove i slične informacije, kao i povoljne prilike za putovanja pretplatite se na moj newsletter, koji prati preko 17.000 zaljubljenika u putovanja:

[mkdf_elements_holder_item item_padding=”0 0 0 0px” item_padding_769_1024=”0 17% 10px 0″ item_padding_681_768=”0 0 15px 0″ item_padding_680=”0 0 20px 0″][vc_empty_space height=”2px”][vc_aweber list=”2021347″ width=”300px” height=”280px” padding=”1px” email_validation_msg=”Molim unesite ispravnu email adresu.” error_message=”Došlo je do pogreške. Pokušajte ponovo.” success_message=”Hvala! Provjerite Vaš emaii sandučić!”][vc_aweber_name_field placeholder=”Vaše ime…” width=”100%”][vc_aweber_email_field placeholder=”Vaš email…” width=”100%”][vc_aweber_submit_button text=”Pošalji” type=”navy” size=”big” width=”100px” text_color=”#ffffff” el_class=”primary-color”][/vc_aweber][/mkdf_elements_holder_item]

A za fotke i zanimljive priče s mojih putovanja zapratite @idemo_putovati na Instagramu:

Bengeri podcast

 

Sviđa ti se sadržaj? Podrži Ivan Bengeri na Patreonu!
Become a patron at Patreon!