baltik putovanja

Najbolja mjesta za posjetiti na Baltiku tijekom proljeća

Baltik je odlična regija za putovanja i izlete u proljeće, s mnoštvom zanimljivih znamenitosti i aktivnosti u kojima možete uživati. Evo samo nekih od najboljih mjesta za posjetiti na Baltiku tijekom proljetne sezone:

Riga, Latvija

Riga putovanje, pogled na grad prije zalaska

Riga je živahan grad s mnogo toga za vidjeti i doživjeti u proljeće. Prošećite gradskim parkovima i vrtovima, uključujući park Bastejkalns i botanički vrt. Posjetite Nacionalni muzej umjetnosti, u kojem se nalazi impresivna zbirka latvijske i europske umjetnosti ili istražite povijesni Stari grad, s njegovim kamenim ulicama i impresivnom arhitekturom.

> Preporuke za smještaj u Rigi

Tallinn, Estonija

Talin, zimski ugožaj

Tallinn je šarmantan srednjovjekovni grad s mnoštvom znamenitosti koje možete vidjeti u proljeće. Prošećite gradskim parkovima, uključujući park Kadriorg i Botanički vrt Tallinna. Posjetite Estonski muzej na otvorenom, koji prikazuje tradicionalnu estonsku arhitekturu i kulturu ili istražite gradski stari grad, koji je na UNESCO-vom popisu svjetske baštine.

> Gdje spavati u Talinu?

Vilnius, Litva

Putovanje u Vilnius, Litva

Vilnius je grad s bogatom poviješću i obiljem kulturnih atrakcija za istraživanje. Posjetite botanički vrt Sveučilišta u Vilniusu koji sadrži više od 6000 biljnih vrsta iz cijelog svijeta ili istražite brojne gradske muzeje i umjetničke galerije. Ne propustite posjetiti povijesni Stari grad u kojem se nalazi nekoliko impresivnih znamenitosti, uključujući katedralu u Vilniusu i toranj dvorca Gediminas.

> Preporuke hotela u Vilniusu

Kurska prevlaka, Litva

Kurska prevlaka je 98 km dugačak pojas pješčanih dina i šuma koji odvaja Kurski zaljev od Baltičkog mora. Južni dio pripada Kalinjingradskoj oblasti (Rusija), a sjeverni dio Litvi.

Kurska prevlaka, Curonian spit

U proljeće je područje posebno lijepo, s poljskim cvijećem u cvatu i pticama selicama koje prolaze. Istražite pješačke staze i pješčane dine u okolici ili posjetite šarmantno ribarsko mjesto Nida.

Od 2000. god., Kurska prevlaka je upisana na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi kao “izvanredan primjer tradicionalnog naselja, kulture iskorištavanja tla i mora (…), te ljudske interakcije s okolišem, osobito onda kada je postao ranjiv zbog nepovratnih promjena”.

Saaremaa, Estonija

Saaremaa, Estonija

Saaremaa je najveći estonski otok i popularno odredište za ljubitelje prirode u proljeće. Istražite brojne pješačke staze i prirodne rezervate na otoku, uključujući Kaali Meteorite Crater Field i Nacionalni park Vilsandi. Posjetite šarmantni gradić Kuressaare, koji je dom dobro očuvanog dvorca i raznih kulturnih znamenitosti.

Ovo su samo neka od mnogih izvrsnih mjesta za posjetiti na Baltiku u proljeće. S blagim vremenom, prekrasnim krajolikom i obiljem kulturnih atrakcija, Baltik je odlično odredište za svakog putnika koji želi istražiti ovu fascinantnu regiju Europe.

> Smještaj u Saaremaa

Nekoliko savjeta koji će vam pomoći da svoje putovanje učinite ugodnijim:

Spakirajte se prema vremenu. Vrijeme na Baltiku može biti nepredvidivo, stoga svakako spakirajte slojeve i vodootpornu opremu. Čak iu proljetnim i ljetnim mjesecima zna biti prohladno i kišovito, stoga budite spremni na sve vremenske uvjete.
Probajte lokalnu kuhinju: Baltik ima jedinstvenu i ukusnu kuhinju, s jelima kao što su latvijski sivi grašak i slanina, litavski cepelinai (okruglice od krumpira) i estonski crni kruh. Tijekom putovanja svakako kušajte neke od lokalnih specijaliteta.

Naučite nekoliko riječi na lokalnom jeziku: Iako mnogi ljudi na Baltiku govore engleski, uvijek se cijeni kada se putnici potrude izgovoriti nekoliko riječi na lokalnom jeziku. Naučite neke osnovne izraze, kao što su “zdravo” i “hvala”, kako biste svoju interakciju s lokalnim stanovništvom učinili ugodnijom.

Istražite prirodu: iako su gradovi na Baltiku šarmantni i puni povijesti, ne propustite priliku istražiti prirodu. Regija je puna prekrasnih šuma, jezera i prirode, koja se mogu istražiti pješice, biciklom ili automobilom.

Vodite računa o lokalnim običajima i bontonu: Kao i svaka zemlja, Baltik ima svoje običaje i bonton. Na primjer, smatra se nepristojnim biti preglasan ili prekidati druge tijekom razgovora. Obavezno istražite lokalne običaje i bonton prije putovanja kako bi vaša interakcija s lokalnim stanovništvom bila ugodnija.

Newsletter

Upišite se u moj newsletter i pridružite preko 18.000 pretplatnika

Instagram

Zanimljive priče i fotke s mojih putovanja pratite na @idemo_putovati Instagramu:


Ako ti se ova objava posebno svidjela klikni na link ili skeniraj kod i plati mi pivo.

Putovanje u Nepal 2024 - buymeacoffee

Sviđa ti se sadržaj? Podrži Ivan Bengeri na Patreonu!
Become a patron at Patreon!