#13 Živim život u Kini – Vitomira Lončar

Listen on Apple Podcasts

Vitomira Lončar već šestu godinu živi i radi u kineskom Xi’Anu. Ona i suprug preselili su tamo nakon niza razočaranja i prepreka na koje su nailazili u Hrvatskoj. O njenom novom životu – iz više aspekata – pričali smo u ovoj epizodi podcasta.

Radi kao profesorica na privatnom sveučilištu u gradu s 13 milijuna stanovnika te je svakodnevno u doticaju s mladim Kinezima. Koje su razlike između mladih tamo i mladih ljudi kod nas, ostalim kulturološkim razlikama, kako izgleda njezin dan, o važnosti hrane, redovitog vježbanja i urednog sna u kulturi Kineza, njihovim temeljnim vrijednostima, brizi za obitelj i starije u društvu, Kineskoj Novoj godini, Olimpijskim igrama, što joj najviše nedostaje iz Hrvatske… Sve to – i još više – dotaknut ćemo u epizodi.

Pričali smo i o lockdownu, te – naravno – putovanjima po Kini, ali i ostalim azijskim zemljama. Kao velikom fanu Malavizije, iznimna mi je čast i veselje što je Vitomira prihvatila moj poziv za razgovor.

Linkovi:

Gdje slušati podcast?

Osim ovdje, na blogu, Bengeri podcast dostupan je i na svim uobičajenim platformama za slušanje podcasta i audio sadržaja:

Ostavite recenziju

Apple Podcasts recenzije jedan su od najvažnijih čimbenika koji podcastu pomaže da dođe do novih slušatelja. Ako ste uživali u epizodi, odvojite sekundu i ostavite recenziju na Apple Podcasts:

Sviđa ti se sadržaj? Podrži Ivan Bengeri na Patreonu!
Become a patron at Patreon!