Mexido – jelo koje ‘diže iz mrtvih’ nakon napornog izlaska u Brazilu!

Nakon što sam neki dan na blogu objavio priču o Garbage plate, ikoni američkog Rochestera odmah sam se prisjetio Mixida – jela koje me više puta dizalo iz mrtvih u Brazilu.

Poznata vam je ona faza u kojoj nakon izlaska tumarate gradom u potrazi za burekom!? ? E, pa u Brazilu se izlazi svaki dan i to je vrlo česta pojava.

Ok, ne tumarate baš totalno bezbrižno ljuljajući se na nogama, uzet ćete taksi ili uber – jer u Brazilu većinu vremena, a posebno noću, treba biti vrlo oprezan. Što sam još naučio o toj zemllji za vrijeme tromjesečnog putovanja pročitajte ovdje – 15 stvari koje vjerojatno niste znali o Brazilu.

Vratimo se mi jelu koje Brazilci jedu kad popiju, prije odlaska u krevet. Snalažljiv narod, kad im susjedi već nisu preko granice servirali burek, izmislili su – MEXIDO (mišido). Isto, kao i burek u pola šest ujutro – i mexido je u tim trenucima nešto najfinije na svijetu.

U ovom jelu, specifičnom za državu Minas Gerais, ‘izmiksani’ su – riža i grah (što je zapravo standardno uz gotovo svaki obrok u Brazilu), jaja, kobasice, sušena govedina, slanina, špinat i brašno od manioke. Ako jelo radite kod kuće u njega, zapravo, stavljate sve ostatke iz hladnjaka. ☺️?

Za još fotki, zanimljivih jela i priča s mojih putovanja zapratite @idemo_putovati.

Sviđa ti se sadržaj? Podrži Ivan Bengeri na Patreonu!
Become a patron at Patreon!