Blog posts

LUKSUZNA PUTOVANJA: Evo što je najnoviji trend!

blog

Stakleni iglui i pogled na auroru borealis iz kreveta, hotel u divljini Patagonije, luksuzne kućice na drvima usred Amazone do kojih se može isključivo helikopterom… Sljedeća velika stvar u turizmu nisu više samo posebna iskustva u hotelima ili destinacijama već je bitno biti što dalje od mase. Najnoviji trend je – izolacija!

U današnjem društvu kada daleka putovanja više nikako nisu stvar luksuza sve više putnika teži za udaljenim mjestima kako bi pobjegli od hordi turista. Tek na udaljenim lokacijama takvi putnici počinju osjećati određenu udaljenost od svakodnevice, svojevrsnu usporenost i slobodu koja ne dopušta veliku količinu izbora.

> Trivago – luksuz po prihvatljivim cijenama!

Nekada je definicija luksuza bio skupocjeni hotel s pet zvjezdica, a sada je to tišina, samoća i specifično okruženje. U današnje vrijeme upravo to je prava definicija luksuza.

Dok je nekada onima željnima bijega bilo dovoljno kupiti avionsku kartu za neku daleku i egzotičnu destinaciju današnja dostupnost putovanja i gužve na turističkim lokalitetima profilirale su novu vrstu putnika – one koji žele biti daleko od utabanih turističkih ruta, oni koji žele boraviti na najudaljenijim i rijetkima dostupnim lokacijama.

Naravno, iako osnovna definicija novog luksuza postaje – izolacija to ne mora nužno značiti i – isključivanje. Mnogi smještaji te vrste i dalje svojim gostima nude WIFI i ostale ugodnosti na koje smo naučeni.

About the author