Article Samurai – prvi dojmovi

Prošlog tjedna na mail stigla mi je informacija od ekipe iz Noble Samurai da se otvara novih 1000 mjesta na svom servisu Article Samurai. Do sada je svega u nekoliko mjeseci od kad je servis pokrenut tek 500 internet marketera moglo koristiti tu uslugu.

Ovaj alat, za razliku od Market Samurai, ima pretplatu na mjesečnoj bazi u iznosu od $97. Iako već koristim nekoliko sličnih backlinking servisa (1WayLinks, Build My Rank…) ovo je bila ponuda koju svakako treba isprobati.

Tih 1000 novih mjesta popunilo se za manje od 24 sata, a kao i prvi puta samo su se dosadašnji Market Samurai korisnici imali priliku pretplatiti na uslugu. A sad, čisto da nam svima poteku sline – autori servisa/programa u manje od 24 sata zaradili su $97.000, a pretplata za trenutnih 1.500 korisnika donosit će im gotovo $150.000 mjesečno. A to je bez prihoda od Market Samurai, koji ako se ne varam ima 400.000 korisnika! Zvuči odlično, zar ne? :)

No, pustimo ove cifre! Odlučio sam isprobati servis barem na mjesec dana, a ako mi se ne svidi ili neću vidjeti nikakvih pomaka lako ću stopirati pretplatu.

A što zapravo radi Article Samurai?

Article Samurai je servis za distribuciju vaših spinanih članaka unutar njihove mreže blogova i article direktorija. Kao i većina sličnih servisa o samoj mreži blogova na kojoj se članci objavljuju i ne govore puno, ali budući se radi o ograničenom broju korisnika vjerujem da će koristiti te da efekt neće izostati.

U svaki se članak mogu se umetnuti tri izlazna linka prema vašim stranicama – jedan u tijelo članka i dva u “resource box”. Preporučuju da prvi link u resource boxu bude na domenu, drugi na neku kategoriju, a onaj u tijelu teksta neka linka na neku specifičnu stranicu ili post vašeg weba. Isprobao sam da ne mora nužno ovako biti, tj. nisu odbili i drukčije strukturirane linkove.

Malo sam se pribojavao da bi proces pripreme članka za distribuciju na blog mreži mogao biti kompliciran te da bi moglo biti problema prilikom odobravanja i objavljivanja prijavljenih članaka. Međutim, strah je bio neopravdan, proces kreiranja je izuzetno jednostavan i ne zahtjeva puno vremena, a uz to ni jedan članak mi do sada nije odbijen. Uz mogućnost ručnog spinanja članaka, Article Samurai nudi i mogućnost importiranja ranije spinanih članaka iz The Best Spinnera. No ono što mi se najviše dopalo je mogućnost automatskog spinanja pomoću integriranog Content Bossa koji to radi izvrsno. Svaki mjesec imate mogućnost na ovaj način “zaspinati” 50 članaka. Za povećanje kvote potrebna je nadoplata, no većini će ovo biti sasvim dovoljno.

Rezultati nakon prvih nekoliko dana

Za testiranje sam odabrao jednu svoju stranicu koju sam napravio tijekom ljeta. Odlučio sam da ću za početak staviti samo jedan članak za distribuciju. Na stranici je odrađen standardan “on-page SEO“, a budući do sada nisu rađeni značajniji backlinking podhvati stranica je zaista idealna za ovaj test. Zadnjih otprilike mjesec dana nalazila se u gornjem dijelu druge stranice Googla (11.-12. pozicija).

Prvi rezultati – graf

 

Nakon početka objavljivanja članaka (12.12.2011.) stranica je ubrzo skočila na prvu stranicu za ciljanu ključnu riječ, točnije na 9. poziciju. Uz to broj backlinova se gotovo poduplao.

Broj dolaznih linkova – graf

 

Odličan rezultat za svega nekoliko dana distribucije članaka unutar Article Samurai mreže. Jučer sam dodao još jedan članak, rezultate ću pratiti na blogu. Također, pratit ću i izvijestiti vas kada ovaj servis ponovo bude otvoren za nove članove. Grafove ste vidjeli, a trenutno u tabličnom prikazu to izgleda ovako:

Google # i broj backlinkova – tablica

 

Koristim Article Samurai i za ostale stranice gdje sam također primijetio neke pozitivne pomake, no to ne mogu sa sigurnošću pripisati ovom servisu jer na njima koristim i neke druge backlinking metode.

  • za praćenje statistike (grafovi i tablica) korišten je program Market Samurai