Angkor Wat od 1. veljače gotovo duplo skuplji! I još jedna bitna stvar…

Posjet Angkor Watu od prvog dana veljače gotovo je duplo skuplji, barem što se tiče onih dnevnih ulaznica koje su sada skočile s 20 na 37 američkih dolara. U nastavku, evo novih cijena ulaznica za Angkor Wat i okolne hramove:

  • DNEVNA:          37 USD (prije 20 USD)
  • TRODNEVNA:  62 USD (prije 40 USD)
  • TJEDNA:            72 USD (prije 60 USD)

Kad sam bio 2014. godine ja sam uzeo ovu trodnevnu ulaznicu i naravno da se isplati jer ne zaboravite da oko najpoznatijeg Angkor Wata u krugu od nekoliko desetaka kilometara ima još mnogo hramova vrijednih posjeta. Najbolji način za obilazak je da unajmite tuk tuk i vozača koji će vas za sitnu lovu voziti okolo. Jedan dan možete unajmiti i bicikle. Kada je smještaj u Siam Reapu  u pitanju najbolje je da potražite neki od hostela ili hotela u centru, u blizini ‘Pub Street’, jer ipak će vam to biti najzanimljiviji kvart za opuštanje nakon istraživanja hramova. Svakako probajte i nacionalno jelo – amouk!

Također, zbog nedoličnog oblačenja, ali i ponašanja nekih posjetitelja (fotkanje u toplesu, goli i sl. zadnjih godina uzelo je maha) donesena su nova stroža pravila oblačenja pa je sada obavezno imati pokrivena ramena i koljena istražujući hramove, što je  je sasvim normalno jer ipak je riječ o vjerskim objektima. Također, neće vas pustiti ni ako ne nosite grudnjak.

Sviđa ti se sadržaj? Podrži Ivan Bengeri na Patreonu!
Become a patron at Patreon!