Trenutno najbolji burger u Varaždinu pojest ćete na samom Korzu!

Od otvaranja ugostiteljskih objekata nakon pandemijskog ‘lock downa’ dobivam sve više upita od prijatelja, ali i pratitelja na društvenim mrežama, gdje kvalitetno pojesti u Varaždinu i okolici. Upiti, kao i afiniteti, su različiti. Jedan želi dobar roštilj, netko mjesto pogodno za dolazak s djecom, drugi solidan gablec, lijepu terasu u prirodi ili idealan restoran za izvesti bolju polovicu.

I dok par adresa kao iz topa mogu preporučiti u susjednoj Međimurskoj županiji u Varaždinskoj to baš i nije tako. Ono što me često u Varaždinu rastuži je nekonzistentnost kada je u pitanju kvaliteta. Češće hrane, rjeđe usluge.


UPDATE 9/2022: I kako to, nažalost, često biva u ovom gradu – imam informaciju da je ovaj burger bar ZATVOREN.

Zadnje vrijeme znam naručiti burgere iz Domenica, nisam nikad jeo tamo burger, ali ovi na dostavi su – ok. Nikakvo savršenstvo, već korektni burgeri:

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivan Bengeri (@idemo_putovati)


Gdje pojesti dobar burger u Varaždinu?

Burger, ili nešto nalik tome, u Varaždinu možete pojesti u solidnom broju lokala, no ako tražite nešto izuzetno onda to postaje već malo zahtjevnija misija. Sve do nedavno!

U ‘Steal & Meat Beer & Burger baru’ na samom Korzu (Trg Kralja Tomislava 4) već dva mjeseca služe izvrsne burgere! Nakon što sam putem dostave isprobao više puta (i više burgera) neki dan sam se zaputio do njih kako bih provjerio i ambijent Varaždincima dobro poznate ‘rupe’, tj. podruma na Korzu.

Lokal ima dvije terase – jednu na Korzu, a drugu nešto intimniju odmah kod ulaza u podrum – koji je uređen u Steampunk stilu. Budući da sam prvi put čuo za taj izraz, čini se da sam ipak nešto kompetentniji po pitanju hrane i okusa nego uređenja interijera pa prepuštam vama da nakon što posjetite ‘Steal & Meat Beer & Burger bar’ mišljenje o ambijentu formirate sami.

Vratimo se mi burgerima ‘upakiranim’ u ukusno brioche pecivo. Trenutno je u ponudi 8 mesnih te jedna vegetarijanska opcija! Squeeze Greez, Red Head Smoked Pepper, Old Fassion Classic, Cheeese Please, Sweet Onion Jam, El Diablo Jalapeno, Truffle Mediteraneo, Dry Aged Crispy King Burger, No Meat – Just Eat. Kompletan menu pogledajte ovdje.

Pa eto, probajte ako ste u prilici javite dojmove. Nadam se da se neće pokvariti.

Kad bi me netko pred giljotinom baš prisilio da im pronađem zamjerke onda bi to bilo za Sweet Onion Jam kod kojeg mi okus karameliziranog luka izdominira kvalitetno meso u burgeru.

Za kraj, bilo bi ne fer spomenuti i najaviti skoro otvaranje (do kraja godine) ‘Đurine’ Rešetke u prostoru legendarnog Gaudeamusa. S obzirom na broj nagrada po burger festivalima u regiji posljednjih godina ne sumnjam da će grad dobiti još jedan izvrstan burger bar. Tim bolje za Varaždince i naše goste.

Za još dobre klope i preporuka pratite me na Instagramu – @idemo_putovati.

Sviđa ti se sadržaj? Podrži Ivan Bengeri na Patreonu!
Become a patron at Patreon!