Blog posts

Što se zapravo događa u našem tijelu za vrijeme leta?

Što se zapravo događa u našem tijelu za vrijeme leta?

blog, Putovanja, Vijesti

Jeste li znali da za vrijeme trosatnog leta možete izgubiti i do 1,5 litara vode zbog niske razine vlage u avionu zbog koje se isušuju sluznice nosa, usta i grla?

Također, šanse da pokupite prehladu u takvim uvjetima su 100 puta veće nego kada stojite čvrsto na zemlji! Na letu od Europe do SAD-a izloženi ste jednakoj dozi zračenja kao da ste bili na rengenskom snimanju!

Pritisak u kabini zrakoplova je tek 75% normalnog atmosferskog tlaka što zbog niže razine kisika u krvi može dovesti do hipoksije, pa možete osjetiti vrtoglavice, umor i glavobolju.

Promjena tlaka zraka uzrokuje nakupljanje plina u tijelu, što dovodi do nadutosti, zatvora i sličnih gastrointestinalnih problema. Nedostatak kretanja tijekom leta može uzrokovati nakupljanje krvi u nogama.

Infografika prikazuje sve što se događa u našem organizmu za vrijeme višesatnog leta!

Za kraj, evo i nekoliko savjeta kako da vaš let prođe što bezbolnije:

Ako vas sve ovo nije previše uplašilo najpovoljniji let do svoje iduće destinacije najbolje da potražite na stranicama poput: Skyscanner, Momondo ili Vayama, a ako na mail želite redovito primati povoljne prilike za putovanja koje svakodnevno pronalazim upišite se na moj newsletter:

About the author