Što se događa s koferom nakon što ga ‘checkirate’? (VIDEO)

Kada sam prošle godine na aerodromu u Ho Chi Minh Cityu ubrzo nakon rješavanja vize shvatio da me moja prtljaga ipak nije dopratila do Vijetnama ostalo mi je samo nadati se da neće kasniti više od dan, dva. Tako je i bilo – dostavili su mi je već iduće večeri, no ruksak je bio solidno izobličen – kao da ga je pregazio tenk. Gel za tuširanje pukao je po pola i sve se razlilo po unutrašnjosti, ali srećom uvijek sve stvari pakiram u nekoliko plastičnih vrećica pa mi je roba bila suha.

Pretpostavljam da je razlog neobične izobličenosti backpacka bio taj što je vjerojatno jedan od aerodroma gdje se smucala moja prtljaga imao uređaj za odvajanje poput ovog na snimci.

Kad se sjetim da gotovo sa svakog putovanja u checkiranoj prtljazi nosim nekoliko boca lokalne pive moram priznati da je ovo s puknutim gelom za tuširanje bila sitnica naspram ‘katastrofe’ koja se već više puta mogla dogoditi. :P

… kao na primjer kad sam putovao u Brazil i za frenda u svoj backpack spakirao sve ovo (uglavnom alkohol, ali i bučino ulje):

Srećom, svaka kap je (s presjedanjima u Milanu i Sao Paolu) stigla do Belo Horizonte! :P

Instagram

Pratite li moje priče i savjeti s putovanja? Zapratite @idemo_putovati!

Newsletter i društvene mreže

Pridružite se i ekipi putnika u Viber zajednici, a za najpovoljnije moguće letove i savjete kako da vaša putovanja budu što jeftinija prijavite se na moj newsletter koji prati preko 18.000 zaljubljenika u putovanja:

Scroll to Top