Kakslauttanen hotel: ‘Aurora borealis’ iz staklenog iglua!

Sigurno ste već na internetu vidjeli ove fotografije fenomenalnog smještaja u Laponiji! Hotel Kakslauttanen smješten svega 250 km od arktičkog kruga daleko od svega, a ipak lako dostupan jer je međunarodna zračna luka Ivala udaljena tek tridesetak minuta vožnje.

 

Budući da ovdje nema svjetlosnog zagađenja svake noći imate mogućnosti uživati u milijunima zvijezda, a tijekom zimskih mjeseci možete uživati u pogledu na polarnu svjetlost.

Svaki iglu opremljen je staklenim zidovima i stropovima, koji su izvrsno izolirani te naravno da nećete osjećati hladnoću svega nekoliko metara od vas. Na staklu se neće nakupljati mraz pa će vaš pogled na auroru borealis biti kristalno jasan, čak i kada temperatura padne na 22 stupnja ispod ništice.

Čudesna polarna svjetlost rezultat je sudara plinovitih čestica iz zemljine atmosfere s nabijenim  česticama koje potiču od Sunca. Rezultat tih sudara je ono što zovemo – aurora borealis, a može trajati od manje od sekunde do gotovo dvije minute. Iako je vidljiva od kolovoza do travnja, vrhunac fenomena je u tami zimskih mjeseci.

Iako hotel ne jamči pogled na polarnu svjetlost djelatnici stalno motre nebo te će vas u trenutku kada je fenomen vidljiv o tome obavijestiti specijalnim signalnim zvonom kako vam slučajno ne bi promakao.

Hotel također ima i veliku saunu, restoran, ice bar, ledenu kapelicu, koja se nanovo gradi svake zime, a oni više avanturistički raspoloženi mogu noćiti i u desetak tradicionalni iglua izrađenih od leda. U njima i nije pretoplo, pa se svkako dobro obucite. ;)

> Informirajte se o cijenama noćenja u Kakslauttanen Arctic Resortu / Recenzije

Sviđa ti se sadržaj? Podrži Ivan Bengeri na Patreonu!
Become a patron at Patreon!