Izvršni direktor Ryanaira poziva da se necijepljenima zabrani ulazak u avione – ali i bolnice!

Izvršni direktor Ryanair-a Michael O’Leary smatra da bi samo cijepljenim putnici trebalo biti dopušteno letjeti, navodi se u nedavnom novinskom intervjuu britanskom listu The Telegraph.

U tekstu je istaknuto kako se šef irske avio kompanije ne slaže s obveznim programima cijepljenja koje se uvode u Austriji i Njemačkoj. Umjesto toga, vlade bi trebale “otežati život” ljudima koji odbijaju cjepivo bez opravdanog razloga. O’Leary je čak otišao toliko daleko i rekao da necijepljenima treba zabraniti ulazak u bolnice.

“Ako niste cijepljeni, ne biste trebali smjeti u bolnicu, ne biste smjeli letjeti, ne bi vam trebao biti dopušten ulazak u londonsku podzemnu željeznicu, lokalni supermarket ili ljekarnu”, rekao je.

Sve to jer smatra kako bi nedopuštanje necijepljenima da sudjeluju u određenim aktivnostima potaknulo istu skupinu da prime cjepivo.

“Ako nekome mlađem od 30 godina kažete da ne može ući u pub, cijepit će se vrlo brzo”, zaključio je CEO Ryanaira.

Omicron varijanta ponovno je usporila nade sektora putovanja u oporavak, budući da novi val ograničenja dovodi mnoge putnike do otkazivanja ili odlaganja zakazanih putovanja. Gospodin O’Leary je rekao da Ryanair očekuje kako će zbog toga u prosincu letjeti 10 posto manje putnika od planiranog.

Rekao je da također očekuje kako će prvih nekoliko mjeseci 2022. biti slabi ako se nastavi neizvjesnost oko ograničenja ili pak se uvedu nove mjere.

Osebujni izvršni direktor već je dospio na naslovnice prošlog tjedna kada je Ryanair koristio svoj Twitter račun kako bi ismijavao britanskog premijera Borisa Johnsona, kojeg nije štedio ni u ovom intervjuu.

Govoreći o premijeru, O’Leary je rekao: “On je rekao ‘fuck business’. I da budemo pošteni – sjajno je to izveo, zeznuo je tvrtke diljem Ujedinjenog Kraljevstva.”

“Ako imate tvrtku, ne biste zaposlili Johnsona, Michaela Govea ili Priti Patel. To su idiot do idiota. Zajedničko im je jedino to što su svi bili veliki zagovornici Brexita podržavajući Johnsona.”

Naslovna fotografija: ID 112832685 © Katatonia82 | Dreamstime.com

Scroll to Top