Blog posts

Gubite li stvari na putovanjima? Evo kako je kod mene…

Gubite li stvari na putovanjima? Evo kako je kod mene…

blog

Za nedavnog putovanja Keralom u vlaku na relaciji Kozhikode – Kollam ostavio sam kupaće. Bila je to noćna vožnja za vrijeme koje su se sušile na nekoj vješalici, a ujutro, onako krmeljavih očiju, nisam se sjetio ugurati ih u torbu. Njih nikad neću vidjeti, a bile su mi izuzetno drage. No, zato priče s nešto skupljim stvarima imaju sretnije završetke. :)

Na Santoriniju sam na zadnjem sjedištu rent-a-cara ostavio GoPro kameru, a da je nisam ponio shvatio sam tek kad sam se vratio u Hrvatsku. Nakon malo ‘vraćanja filma’ sjetio sam gdje sam je ostavio i istog trena nazvao agenciju preko koje sam iznajmio auto. Već su bili pronašli kameru i čekali da se javim. Bez problema su je predali Vladi, koji je došao na otok avionom kojim sam ja odlazio (bili smo u kontaktu baš u vezi putovanja na Santorini). Dva dana nakon što se on vratio u Hrvatsku kamera me čekala u varaždinskoj poslovnici firme u kojoj Vlado radi.

Ove godine sam u POS automatu duty free shopa na aerodromu u Ateni zaboravio debitnu Mastercard karticu dok sam još brzinski prije leta kupovao baklave. Isto mi je trebalo neko vrijeme da se sjetim gdje bi zapravo mogla biti (shvatio sam da je nema u novčaniku tek dok sam u Budimpešti plaćao parking kraj aerodroma). Prvo sam mislio da sam je istog poslijepodneva zaboravio u dućanu gdje sam kupovao patike, no kasnije mi je sinulo da sam sigurno njome plaćao i na aerodromu. Kartica je već idućeg jutra završila u ‘lost and found’ uredu te su moje opcije za povratak kartice do mog novčanika bile DHL ili da je pokupi prijatelj od povjerenja. DHL dostava došla bi me nekih 500 kuna te sam se brzinski dao u potragu za ‘prijateljem od povjerenja’. :D

Odmah sam na ‘Idemo putovati, piti i jesti’ Facebooku upitao sam je li itko u Ateni ili uskoro tamo putuje? Odmah se javila Antonela koja je imala let za par dana. Javio sam njene podatke te je pokupila karticu na atenskom aerodromu. Stigavši u Hrvatsku poslala mi je karticu poštom!

Eto, ako ništa drugo – evo zašto je dobro imati stranicu o putovanjima koju prati mnogo ljudi! :D

A što ste vi sve pogubili na putovanjima? Jeste li i kako došli do tih stvari?

About the author