Graph Search: Facebook PPC uskoro mnogo efikasniji?

Facebook je na današnjoj konferenciji najavaio “Graph Search” i svi tech portali, nakon što su danima pogrešno nagađali o čemu se radi, o tome naveliko bruje. Facebook je očito dobro “zapakirao” jedan od razloga zašto je razvija ovaj alat. Naravno, da zaradi još više, ali mogli bi i mi ostali! :)

Siguran sam da će “Graph Search” ubrzo biti integriran u Facebookovu oglašivačku plaformu – Facebook Advertising. Što to znači?

Google PPC vs. Facebook PPC

Ako ste koristli Google PPC (Adwords oglašavanje) i Facebook PPC (Facebook Advertising) mogli ste primjetiti da su Adwords oglasi mnogo učinkovitiji u slučaju da nešto želite prodati, a ne samo skupljati lajkove za vaše Facebook stranice. Razlog je vrlo jednostavan; na Googleu vaši se oglasi prikazuju korisnicima koji su upravo keyworde na koje vi ciljate ukucali u tražilicu, dok su do sada Facebook PPC kampanje zapravo prekidale korisnike u većinom ležernom online druženju s prijateljima.

Dakle, iako ste mogli odlično targetirati korisnike kojima želite prikazivati vaše oglase problem je bio u tajmingu. Mislim da je ovime taj problem prevaziđen. Siguran sam da ćemo uskoro i u Facebook oglasima imati neke opcije ubacivanja keyworda uz dosadašnje kriterije odabira ciljane populacije. Odlično!

Spomenimo još i najavljenu integraciju s Bing tražilicom (koji “uskače” ako ono što tražite ne nađete putem Graph Searcha) što je samo smjernica da više pažnje posvetite i optimizaciji za tu tražilicu koja će sigurno ovime otrgnuti novi dio kolača Googleu u “ratu tražilica”. :)

Scroll to Top