Blog posts

Film ‘Šetnja po šumi’ večeras na programu!

Film ‘Šetnja po šumi’ večeras na programu!

blog

Ovaj film pogledao sam, prije nego sam propješačio Camino de Santiago, za vrijeme jednog dužeg leta za Aziju pred par godina. Odmah sam shvatio da je Camino prema Appalacian trailu ‘mala beba’. Apalački planinarski put (puni naziv Appalachian National Scenic Trail) obilježeni je planinarski put posebne prirodne ljepote u istočnom dijelu SAD-a. Proteže se između planina Springer u saveznoj državi Georgia i Katahdin u saveznoj državi Maine.

Film ‘Šetnja po šumi’ (‘A Walk in the Woods’ / 2015.) možete pogledati večeras, 6.3., u 23:03 na HTV1!

Poznati putopisac Bill Bryson ima sretnu obitelj te umjesto da uživa u zasluženoj mirovini i vrijeme provodi u društvu supruge, odlučuje se za pustolovinu – proći stazu koja se proteže kroz 14 američkih saveznih država, 3.500 kilometara netaknute prirode. Supruga se u početku protivi ideji zbog opasnosti na putu, ali na kraju popusti pod uvjetom da na put ne krene sam. Koga god je pitao da mu se pridruži, redom su ga odbijali i govorili mu da nije normalan. Napokon se pojavio njegov stari prijatelj Stephen Katz željan pustolovine, spreman pridružiti se. Dvojica prijatelja doživljavaju riječ avantura potpuno drugačije, a kad dođu do ruba, počinje prava zabava…

Film se temelji na autobiografskoj prozi Billa Brysona iz 1998. godine. Robert Redford je još 2005. imao namjeru snimiti film prema toj knjizi s Paulom Newmanom kao partnerom. Međutim, Newman je umro i projekt je privremeno napušten.

About the author