fbpx
Image Alt

Blog

Low&Slow – nova adventska ponuda Đurine Hiže

Znate Nikolu vlasnika Đurine hiže u Varaždinskim Toplicama? Jeste li bili u restoranu? Tko nije bio, neka svakako planira posjet njegovom restoranu nakon što završi i ovaj lockdown, a do tada imate izvrsnu priliku i kod kuće isprobati njihove specijalitete pripremljene s posebnom pažnjom i ljubavlju. Dostavit će vam ih Nikola osobno! Uz izuzetnu kvalitetu, zanimljivu priču i ljubav prema poslu ono što mi se posebno sviđa kod Nikole je kreativnost i mogućnost prilagodbe situaciji.

Nikola Božić, vlasnik Đurine Hiže i mobilnog branda Reshetka, u proljetnom lockdownu vrlo se brzo snašao i zajedno s obitelji i kolegama osmislio novi program Deda ide po svetu. Pripremali su domaće delicije, a okupili i ponudu ostalih OPG-ova, i vozili ih kupcima u sve krajeve Hrvatske. Nikola je od proljeća prešao 100.000 kilometara, no osim dostave domaćih proizvoda velika mu je želja i educirati ljude o pripremi mesa. Zato njegovi kupci dobivaju i mnoštvo savjeta za kvalitetnu pripremu, a rado će podijeliti i poneki trik.

Za blagdansko vrijeme pripremio je, u okviru projekta Deda ide po svetu i dodatni program Low&Slow,  koji će zasigurno privući ljubitelje mesnih specijaliteta. Meso se priprema vrlo sporo na niskoj temperaturi, na indirektnoj vatri oko 100 °C, što mu daje poseban okus, miris dima, sočnost i jedinstvenu aromu. Budući da se dostavom gotove hrane gubi dio kvalitete, Nikola se odlučio za dostavu polugotovih, vakumiranih proizvoda. Možete ih dovršiti kod kuće za svega 10 minuta, samo ih je potrebno zagrijati u pećnici, na tavi ili na grillu. U ponudi se nalaze svinjska rebrica, pulled pork i janjeće koljenice – sve spravljeno u smokeru, a u pripremi su i juneća rebra (short ribs). Osim za kućne gušte, mesni paketić možete poslati i kao originalan blagdanski dar prijateljima i poslovnim partnerima ili organizirati virtualno druženje i razmjenu iskustava uz pripremu sočnih zalogaja.

Svoje znanje i iskustvo Nikola odnedavno dijeli i na praktičnim predavanjima i radionicama  visoke škole Aspira. Kao gost predavač studentima treće godine programa Gastronomija, a u okviru modula Kuhinje Svijeta, prenosi svoje bogato znanje o street foodu. Otkrio je i novi interes za “smokano” meso, a puno mu pomaže i Peter Hajdu, slovenski pit master i međunarodni sudac na svjetskim barbeque natjecanjima, čijim bi stopama želio i sam krenuti.

Sve informacije o mjestima dostave navedenih delicija, no i steakova, burgera i ostale ponude, možete pogledati na FB/durinahiza, ili poslati svoj upit na e-mail: dedaideposvetu@gmail.com