Blog posts

Gdje u Marrakechu je najbolji tečaj u mjenjačnici?

Gdje u Marrakechu je najbolji tečaj u mjenjačnici?

blog

Budući da sam više puta bio u Marrakechu imao sam priliku dobro istražiti u kojoj je mjenjačnici najpovoljniji tečaj kada mijenjate eure ili dolare u lokalnu valutu, tj. marokanske dirhame.

Za početak reći ću vam da onaj na aerodromu uopće nije tako loš pa nećete puno izgubiti promijenite li jednoj od banaka na izlazu s aerodroma manji iznos koji vam je potreban za takasi do medine ili hotela. Ionako ćete dio love prosuti pri pokojem lošijem cjenkanju za vrijeme boravka u Maroku – tako da ne treba histerizirati zbog nešto lošijeg tečaja na aerodromu.

Naravno, imate li Revolut Mastercard karticu (besplatna je i nema mjesečnih troškova – više info) marokanske dirhame možete bez provizije podići na bankomatu! To je najbolja opcija! Sada je pogotovo pravo vrijeme za naručiti je jer ovih dana svaki novi korisnik dobiva i dodatnih 55 kuna bonusa nakon prve kupnje. Naručite je odmah klikom na ovaj link.

No, ako ste u Marrakech doputovali s eurima i dolarima svakako najpovoljniji tečaj dobit ćete u mjenjačnici do ulaza u ‘Hotel Ali’ na početku trga Jemaa el-Fnaa. Krenete li od predivne džamije Koutoubije prema centru trga i medine, odmah na početku s desne strane (tamo se nalazi mali trokutasti parkić iza autobusnog stajališta) vidjet ćete Hotel Ali! U predvorju neuglednog hotela nalazi se mjenjačnica koja nudi najpovoljniji tečaj u Marrakechu! Shvatit ćete to i po dosta Marokanaca koji žive i radi vani – upravo tamo i oni mijenjaju novac, uz pokojeg dobro informiranog turista. Radno vrijeme? 24 sata na dan, sedam dana u tjednu!

Evo i točne lokacije mjenjačnice!

Ako još niste nikada bili u Marrakechu, ne brinite – trg i mjenjačnicu lako ćete pronaći. Jemaa el-Fnaa je najveći trg u Africi, koji – vidjet ćete – nikada ne spava. Svakog dana boravka u Marrakechu i nekoliko puta ćete se tamo naći. Zapravo, svaka vaša avantura (čitaj: gubljenje) po soukovima medine Marrakecha započinjat će upravo od tamo.

Otkrit ću vam i kako sam saznao za tu mjenjačnicu. Kada sam prvi put bio u Marrakechu preko Airbnb Experiences uzeo sam turu lokalnog vodiča. Osim što je tura Marrakesh Behind The Walls bila odlično koncipirana vodič Hicham bio je idealna kombinacija povezivanja povijesnih činjenica te aktualnih informacija koje je nesebično bacao iz rukava tog vrelog dana kako bi nam što bolje približio običaje i život običnog čovjeka u Maroku danas.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivan Bengeri (@idemo_putovati)

Pogađate, jedna od tih super korisnih informacija bila je i gdje je najpovoljniji tečaj za promjenu stranih valuta u marokanske dirhame u srcu Marrakecha.

Ako još niste na Airbnb učlanite se preko ovog linka i ostvarit ćete 35 eura popust pri prvoj rezervaciji smještaja! Uz smještaj moći ćete i pronaći slične ture te zanimljive aktivnosti koje nude zanimljivi lokalci širom planete.

Nadam se da vam je ovaj savjet bio od koristi te ćete se ludo provesti u Maroku! Moja putovanja možete pratiti na @idemo_putovati Instagramu, a kako vam slični savjeti i super jeftine avio karte koje redovito pronalazim ne bi promakli – upišite se na moj newsletter:

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivan Bengeri (@idemo_putovati)

About the author